(EN)Enhetsfrakt 50:- oavsett hur mycket du beställer   |

Including VAT
Article number: 1000065

Produktbeskrivning

En av världens mest kända och populäraste replikavapen

Pistole Parabellum 1908 (P.08) - en av världens mest kända tyska pistoler använder sig av kort piprekyl och slutstycket har ett knäledslås. Modellen tillverkades under perioden 1898 - 1942. När pistolen avfyras får pipans rekyl slutstycket att röra sig bakåt varvid knäleden öppnar sig vertikalt uppåt, den tomma patronhylsan kastas ut och en ny patron förs upp till patronläget från magasinet. Knäleden fjädrar sedan tillbaka och för fram slutstycket som förs på plats bakom patronen och pistolen är åter klar att avfyra. Detta ställde väldigt höga precisionskrav på tillverkningen och i kombination med fast pipa gav vapnet mycket bra precision. Armé modeller med förlängda pipor typ 203mm pipa hade siktesgraderingar upp till 800m! P.08 var den första serietillverkade pistol som hade ett löstagbart magasin som placerades i kolven, numera är ju detta standard i princip alla automatpistoler.Modellen var mycket populär ibland Tyska officerare under 2:a världskriget. Tillverkad i metall med fungerande mekanism samt löstagbart magasin.

Tillverkad av Denix.

Vikt: 900g  Totallängd 250mm.

Dessa vapen är enbart för dekoration och kan inte på något sätt användas att skjuta med.